top of page

Kuka olen?

Tässä Iina Mäki, nakkilalainen taiteilija ja graafinen suunnittelija. Olen opiskellut itsenäisesti taidetta jo lapsesta asti ja Graafiset opintoni aloittanut vuonna 2022. Opiskelen Sataedun Nakkilan yksikössä, Villilässä. 

Otan vastaan graafisen alan tehtäviä ja taidekommisiotöitä.

Piirustus mustahiuksisesta tytöstä vaalean keltaisela aurinkoisella taustalla. Lähikuvassa näkyy perhoset tytön poskilla.

Kuvataiteesta.

Teen konseptien ja mielialojen mukaista taidetta, jossa ympäristö kertoo sen hahmosta. Teen myös muotokuvia ja maisemamaalauksia. 

 

Käytän usein akryylimaaleja, tusseja tai teen digitaalisia piirrustuksia. Niitä harvemmin käytän vesivärejä, värikyniä ja lyijykyniä, mutta niissäkin olen melko hyvä. 

 

Inspiraation saan usein väreistä ja erilaisista valaistuksista, sekä ympärillä lojuvista objekteista. Tärkeitä teemoja minulle ovat ihmisyys ja ihmisten eri tuntemukset ja tilanteet. 

Siirry taide portfolioon
Blue Skies
Graafisesta.

Aloitin opiskeluni graafisella vuonna 2022. Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana olen suunnitellut nettisivustoni, käyntikortteja, logoja, tehnyt julisteiden ja lyhyiden julkaisujen taittoa, sekä kuvanmuokkausta. Käytän Adoben sovelluksia (Photoshop, Illustrator ja Indesign).

Toisen opiskeluvuoden aikana toimin päätoimittajana ja kuvittajana koulun Figuuri-lehden 2024 julkaisun ryhmäprojektissa. 

Minun tarinani. 

Synnyin nuorena lapsena ja olen monien lasten tapaisesti töherrellyt seinille lattioille, luultavasti muihin ihmisiin ja sitä harvemmin paperille. Äiti kertoo että neuvolasta jo muutaman vuoden ikäisenä, joku neuvolan hoitajista näki että minusta tulisi taiteilija. Pitää olla hyvä ennustaja, jos neliö ympyrä sopasta näki jotakin erikoista. Ja onnistui osumaan vielä nappiin, koska taiteilijahan minusta tuli. 

 

Pienessä kunnassa ja kyläkoulussa, olin alakoulun taiteilija. En oikeastaan tiennyt mitä teen, ja piirrokset ihmisistä muistuttivat enemmän perunoita. Vuonna 2021 päätin kuitenkin, että on aika vihdoin opetella, miten ihmisiä oikeasti sitten piirretään. Nyt sanoisin kykeneväni muotokuvaan hyvin. 

 

Kuvassa on ruskea hiuksinen suomalainen tyttö sinisessä kesämekossa. Taivas on harmaa. Taustalla on heinää ja ruohoa.

Peruskoulun jälkeen piti valita minne lähtee opiskelemaan. Tein siis kuten kaikki muut ja lähdin lukio- En helvetissä, menin ammattikouluun graafiselle alalle, tarkemmin Sataedun Nakkilan yksikölle. Se oli lähimpänä mitä halusin tehdä, ja ajattelin saavani sieltä pari hyödyllistä taitoa. Yksi niistä on tämän nettisivun suunnittelu. 

 

Muuta:

Harrastuksia löytyy on muutama, ja tekemistä aina liikaa. Pääasiallisesti teen kuvataidetta, tanssin, pelaan shakkia, kirjoitan ja runoilen, sekä joskus ompelen. Minulla riittää aina kiinnostusta monenlaisiin aiheisiin, ja tykkään oppia uusia asioita. 

bottom of page